به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه چهارشنبه شماری از مسئولان هیئت های ورزشی و ورزشکاران به مناسبت هفته تربیت بدنی با استاندار کردستان دیدار و گفتگو کردند که البته در جریان این دیدار بار دیگر خواسته های متولیان ورزش کردستان همانند سالهای قبل حول محور کمبودهای مالی و لزوم توجه و اختصاص اعتبارات مالی بیشتری برای فعالیت های ورزشی در این استان بود.
دیدار جمعی از روسای هیئت های ورزشی استان با استاندار کردستان به مناسبت ایام هفته تربیت بدنی در حالی روز گذشته برگزار شد که طی سنوات گذشته هم این دیدار برگزار و البته طی دیدارهای گذشته با استاندار فعلی و استانداران سابق کردستان هم این مسائل مطرح می شد که بدون شک تاکنون هیچ اقدامی برای رفع این خواسته ها چه از سوی مسئولان کشوری و استانی برداشته نشده است.
در این نشست در ابتدا مدیر کل ورزش و جوانان استان کردستان گزارشی از برنامه های این حوزه را ارائه کرد در سپس مسئولان هیئت های ورزشی استان به بیان دیدگاه ها و دغدغه های کاری خود پرداخته و خواستار کمک ها مالی دولت و بخش خصوصی به ورزش استان شدند.
ورزش کردستان مظلوم واقع می شود
رئیس هیئت بسکتبال استان کردستان در این دیدار با اشاره به سهم اندک ورزشکاران این استان از پول های کلانی که در حوزه ورزش کشور هزینه می شود، بیان کرد: متاسفانه خواسته های کلیه هیئت های ورزشی در استان کردستان به اندازه مبلغ قرارداد یک بازیکن معمولی در سطح کشور نیست.
کیانوش سلطان پور با اشاره به مشکلات مالی در حوزه ورزش استان کردستان و لزوم توجه بیشتر مسئولان نسبت به رفع این مسائل یادآور شد: یکی از نیازهای اصلی در این بخش تلاش برای جذب اعتبارات جهشی در بخش ورزش است که البته تاکنون وعده های مختلفی مطرح ولی متاسفانه عملیاتی نشده است.
وی گفت: وضعیت ورزش در استان کردستان و کمبود اعتبارات مالی در این حوزه تا جایی است که فدراسیون های ورزشی کردستان را در کنار استان های ایلام و سیستان و بلوچستان از پرداخت حق ورودی جهت شرکت در لیگ های کشوری معاف کرده اند و این وضعیت به هیچ عنوان برازنده این استان نیست.
قهرمانان ورزشی کردستان در ادارات دولتی استخدام شوند
رئیس هیئت بدنسازی و پرورش اندام استان کردستان نیز در ادامه جلسه با اشاره به عدم حمایت بخش خصوصی از تیم های ورزشی در این استان افزود: متاسفانه حوزه صنعت در کردستان ضعیف است و این ضعف در حوزه صنعت باعث شده است تا زمینه برای شرکت تیم های ورزشی استان در مسابقات و لیگ های کشور فراهم نباشد.
علی پژگول با اشاره به لزوم مشارکت و حمایت های بیشتر دولت از تقویت ورزش قهرمانی و حرفه ای در استان کردستان عنوان کرد: اختصاص ردیف های اعتباری ویژه برای ورزش کردستان در کنار حمایت از ورزشکاران و فعالان این بخش از جمله نیازهای اصلی به شمار می رود.
ورزشکاران کردستان در انتظار عملی شدن وعده سعیدلو
وی خواستار به کارگیری ورزشکاران و قهرمانان ملی استان کردستان در ادارات و سازمان های دولتی شد و بیان کرد: در جریان سفر سوم هیئت دولت رئیس وقت سازمان تربیت بدنی قول داد تا به ورزشکاران و قهرمانان ورزش استان سکه بهار آزادی اهدا کند که البته این قول و وعده عملی نشد و انتظار می رود که پیگیری لازم از سوی مدیران ورزش و همچنین استاندار کردستان برای عملیاتی شدن آن در دستور کار قرار گیرد.
تنها یک هیئت در حوزه ورزش روستایی فعالیت دارد
رئیس هیئت ورزش های روستایی و عشایری استان کردستان نیز با اشاره به مشکلات ورزش در روستاهای این استان گفت: در حالی که در استان کردستان 47 هیئت ورزشی فعالیت می کنند 46 هیئت برای مردم ساکن در مناطق شهری برنامه ریزی می کنند ولی تنها یک هیئت در حوزه ورزش روستایی فعال است که این هیئت نیز توانایی و امکانات مالی برای انجام فعالیت و تامین نیازهای نیمی از جمعیت استان کردستان را ندارد.
هادی کاظمی با اشاره به وجود بیش از هزار و 700 روستا و لزوم توجه به تقویت برنامه های ورزشی در این مناطق یادآور شد: متاسفانه میزان حمایت ها از هیئت ورزشهای روستایی و عشایری اندک است و این میزان حمایت جوابگوی نیازهای وسیع و گسترده در این حوزه نیست.
وی خواستار مشارکت و همراهی بیشتر بخشداران و دهیاران استان کردستان در راستای تقویت برنامه های ورزشی در مناطق روستایی این استان شد و افزود: شماری از دستگاه های دولتی به واسطه نوع خدمتی که ارائه می دهند در مناطق روستایی امکاناتی دارند که انتظار می رود ضمن ایجاد هماهنگی های لازم زمینه برای استفاده از این امکانات در راستای توسعه فعالیت های ورزشی در روستاهای استان کردستان فراهم شود.
ورزشکاران کردستانی برای تیم های دیگر استانها بازی می کنند
رئیس هیئت هندبال استان کردستان با اشاره به نبود حامی مالی برای تیم های کردستانی حاضر در لیگ برتر بیان کرد: متاسفانه به دلیل نبود اعتبار و عددم حمایت مالی 12 نفر از بهترین بازیکنان تیم هندبال استان کردستان به دیگر استانها مهاجرت کرده و برای تیم های برتر کشور بازی می کنند.
سعید مردوخی با اشاره به عدم حمایت مالی شرکت های خصوصی و دولتی از تیم های ورزشی در استان کردستان یادآور شد: در حالی که در سایر نقاط کشور تیم های ورزشی علاوه بر جذب حمایت های بخش خصوصی از سوی شرکت های وابسته به دولت نیز حمایت می شوند که متاسفانه این روند در کردستان وجود ندارد و مدیران توجهی چندانی به حوزه ورزش نمی کنند.
مصوبه سفر دولت در خصوص حمایت وزارت صنایع از بسکتبال اجرایی نشد.
نائب رئیس بانوان هیئت بسکتبال استان کردستان نیز از عدم اجرایی شدن مصوبه دور سوم سفر هیئت دولت به این استان انتقاد کرد و اظهار داشت: در جریان سفر سوم هیئت دولت قرار شد که تیم های بسکتبال مردان و زنان استان کردستان تحت پوشش و حمایت مالی وزارت صنایع و معادن قرار گیرند که متاسفانه تاکنون این مصوبه اجرایی نشده است.
ژاله جلویزانی با اشاره به پیگیری های صورت گرفته برای عملیاتی شدن این مصوبه سفر هیئت دولت به استان کردستان عنوان کرد: تمامی پیگیری های صورت گرفته هیچ نتیجه ای نداشت این در حالی است که تیم بانوان کردستان با مشکلات عدیده هم اکنون مسابقات کشوری حضور دارد و در صورت عدم حمایت از آن بدون شک به دسته پائین تر سقوط خواهد کرد.
وعده دولت برای ساخت استخر شنا در سنندج عملی نشد
رئیس هیئت شنا استان کردستان نیز در این جلسه به مشکلات این رشته ورزشی اشاره کرد و افزود: علیرغم کمبود امکانات جدی به ویژه استخر استاندارد ولی تیم کردستان در رده های سنی مختلف توانست عنوان های خوبی را در مسابقات کشوری و انتخابی تیم های ملی به دست آورد.
علی بصری بیان کرد: در حالی که استخر مورد استفاده هیئت شنا پوسیدگی جدی دارد ولی متاسفانه اعتباری برای تعمیر و مرمت آن در اختیار هیئت شنا نیست و البته در کنار این مهم در جریان سفر اول هیئت دولت به کردستان در سال 85 وعده ساخت استخر استاندارد در سنندج مطرح شد که بعد از گذشت پنج سال خبری از عملیاتی کردن این وعده وجود ندارد.
در ادامه این جلسه شماری دیگر از روسای هیئت های ورزشی به بیان دیدگاه های خود در خصوص وضعیت ورزش استان کردستان پرداختند که استاندار وعده پیگیری خواسته های ورزشکاران و جذب اعتبار بیشتر از سازمان ورزش و جوانان را برای رفع این مشکلات مطرح کرد.
نظر شما